SALUT
Societat 17/07/2015

En només un mes i mig ja s'ha doblat el nombre d'accidents en platges i piscines

Salut fa una crida a la prudència després d'un augment d'incidents i trucades al SEM degut a l'onada de calor

Lara Bonilla
1 min
Per saber l’estat de les platges de barcelona

BarcelonaDes de l'1 de juny i fins al 14 de juliol, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha fet 94 assistències per risc d'ofegament a platges, piscines i rius. Són gairebé el doble d'incidències que el mateix període de l'any passat, quan es van registrar 51 incidents. Dels 94 accidents, 21 han estat incidents en què hi havia menors de 5 anys implicats i un 70% han estat caigudes amb risc d'ofegament a piscines privades, és a dir, sense vigilància. Les elevades temperatures han provocat que la població passi més hores a platges i piscines i, per tot plegat, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha fet una crida a "extremar la prudència".

Durant la primera onada de calor, del 26 de juny al 6 de juliol, es van registrat 276 incidents, amb 283 afectats. La majoria han estat atencions a domicili de persones amb malalties cròniques, fràgils o que prenen medicació, i que s'han descompensat pels efectes de la calor.

Tot i que aquest estiu s'ha registrat un augment de la mortalitat del 19%, Salut assegura que no es pot atribuir cap mort als efectes de l'onada de calor.

stats