Societat 02/07/2014

Un 64% dels alumnes que es van examinar de matemàtiques a la selectivitat va suspendre

Un estudi de la web Unportal destaca que molts dels estudiants que van aprovar les PAU tenen "mancances" en les assignatures d'examen obligatori: català, castellà i llengua estranger, història i història de la filosofia

Ara
1 min

BarcelonaEl 64% dels estudiants que es van examinar de matemàtiques a la selectivitat va suspendre, com també ho van fer el 27% dels que van fer l'examen de matemàtiques aplicades a les ciències socials. Així es destaca en un estudi de la web de serveis educatius Unportal, que conclou que, tot i que un 95% dels estudiants va aprovar les proves d'accés a la universitat (PAU) -25.000 alumnes dels poc més de 26.000 examinats-, "en molts casos" ho van fer amb "mancances" en les assignatures d'examen obligatori.

En base a les dades de la Secretaria d'Universitats, l'estudi posa de relleu que un 19% va suspendre català, un 12% la prova de castellà, i que un 29% dels que es van presentar a l'examen d'anglès tampoc el van superar. Un 16% i un 20%, respectivament, també van suspendre les proves d'història i història de la filosofia. Uns resultats que, segons Unportal, fan pensar que molts d'aquests joves necessitaran "crosses" per accedir a la universitat.

Cal "prestigiar les lletres"

Més enllà d'això, l'estudi recorda que per primer cop un alumne va aconseguir un 10 a la selectivitat i que 323 van superar una nota superior al 9. Matisa, però, que els estudiants que van treure les millors notes a cada província s'inclinen per les ciències i que, per tant, "es fa urgent prestigiar les lletres".

Fundat per un grup de periodistes, Unportal està assessorat per un consell de professors de secundària i universitat.

stats