Societat 23/05/2012

Estudiants de la UdG bloquegen l'entrada al rectorat amb tanques i contenidors en protesta per les retallades

Els joves, que impedeixen l'entrada del personal, asseguren que mantindran la tancada de manera indefinida

Acn
2 min
Estudiants parlen amb els seus companys, tancats a dins el rectorat

GironaEstudiants de la Universitat de Girona han barrat l'entrada al rectorat amb contenidors i tanques des de primera hora del matí. Els joves, que impedeixen l'entrada del personal, volen fer d'aquesta manera una mostra de força per exigir a la universitat que es planti contra les retallades.

Després que alguns hagin passat la nit a l'interior de l'edifici, els estudiants asseguren que mantindran la tancada de manera indefinida fins que la UdG no s'avingui a aplicar uns mínims per plantar-se davant els ajustos –insubmissió a les retallades o congelació de taxes, entre altres mesures–. La intenció dels representants de la UdG és intentar negociar amb els joves perquè s'avinguin a obrir les portes del rectorat.

Prohibit passar

Els estudiants han posat dos contenidors i tanques d'obra, i també han desplegat una pancarta a la façana de l'edifici en què es llegia: "Contra l'etilització a l'ensenyament: plantem-los cara', i hi apareixen les imatges del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; del president de la Generalitat, Artur Mas; del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli.

Els que han passat la nit al rectorat reben el suport d'altres que s'han apropat fins a l'exterior de l'edifici a primera hora del matí. Entre el personal de la UdG, que s'aplega a la plaça, hi ha PAS i rectors d'algunes facultats.

La intenció de la UdG és intentar negociar amb els estudiants perquè s'avinguin a obrir les portes del rectorat i deixin entrar la gent. En les negociacions també hi ha intervingut el síndic de la universitat.

"Ja no sabem què més fer perquè ens facin cas, per això hem optat per això", ha assegurat un dels membres del Consell d'Estudiants, Adrià Costa, que assegura que fins ara el comportament dels estudiants ha estat "exemplar" perquè totes les manifestacions i tancades han estat "pacifiques, sense destrosses ni incidents". "Volem que es posicionin públicament en contra de les retallades i en contra de l'actuació dels Mossos del passat mes de desembre", ha demanat Costa.

stats