Societat 15/12/2016

Els estudis de magisteri seran de cinc anys

Els experts proposen que l'últim curs sigui gairebé tot pràctic

Ara
1 min
Un professor, durant una classe

BarcelonaAllargar la formació dels futurs mestres i augmentar les pràctiques. Això és el que proposa el programa per a la Millora i Innovació de la Formació de Mestres (MIF), -integrat per les universitats amb estudis de magisteri, el departament d’Ensenyament i la secretaria d’Universitats i Recerca- que planteja que les carreres d’educació siguin de cinc anys.

El document, que es va presentar aquest dimecres en un seminari del MIF, proposa que l'últim any de carrera de l'alumne sigui gairebé tot pràctic, tal i com han avançat aquest dijous 'El Periódico' i 'La Vanguardia'.

El secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, ha assegurat que el MIF ja ha donat fruits, com les proves específiques per accedir als graus de educació, que es farà el 2017 a tots els estudiants de magisteri. Llobet s'ha mostrat més prudent i ha apuntat que encara no estan llestes les conclusions, però que són temes en els que porten treballant des de fa tres anys.

Ha assenyalat que la proposta del MIF proposa fer una "intensificació de la càrrega pràctica dels estudis", i ha celebrat que el tema central del plantejament sigui la figura del professor.

stats