Societat 21/10/2015

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, més a prop

El consell social de la Universitat de Barcelona, presidit per Salvador Alemany, ha informat favorablement de la creació de la nova facultat

Ara
2 min
UB

BarcelonaEl consell social de la Universitat de Barcelona, presidit per Salvador Alemany, ha informat favorablement avui de la creació de la Facultat de Medicina i Ciències de Salut, un nou centre que aplegarà l’Escola Universitària d'Infermeria, la Facultat de Medicina i la Facultat d'Odontologia. Amb aquest pas necessari, el procés d’unificació avança i culminarà amb l’aprovació definitiva del nou centre en el consell de govern que tindrà lloc al desembre.

Aquesta integració en l’àmbit de les ciències de la salut és una conseqüència de la reforma d’estructures acadèmiques i d’organització administrativa de la Universitat de Barcelona, aprovada el 20 d’abril. Després de la creació de la Facultat d'Educació el 2014, la Universitat de Barcelona integrarà ara els estudis de l’àmbit de la salut en un únic centre.

L’objectiu d’aquest procés és millorar la formació dels professionals de la salut del futur i reforçar la innovació docent, la recerca i la transferència de coneixement. Amb aquesta reforma, la Universitat de Barcelona preveu que tant els serveis als estudiants com les possibilitats d’ocupabilitat i d’oferta d’ajuts es veuran reforçats. El personal d’administració i serveis tindrà més possibilitats de desenvolupament professional i el professorat i el personal investigador disposaran dels recursos i les sinergies necessaris per participar en projectes de recerca internacionals.

Igualment, el consell social ha aprovat l’expedient, impulsat també pel rector Dídac Ramírez, de creació del departament de filosofia, fruit de la fusió dels tres departaments existents fins ara al centre: departament d’història de la filosofia, estètica i filosofia de la cultura; departament de filosofia teorètica i pràctica; i departament de lògica, història i filosofia de la ciència. Actualment, la Facultat de Filosofia està immersa en un procés d’unificació amb les facultats de Biblioteconomia i Documentació, Filologia i Geografia i Història amb l’objectiu de crear un únic centre.

Finalment, el consell social també ha ratificat els comptes anuals i la liquidació corresponent a l’exercici 2014. Els resultats econòmics mostren que la Universitat de Barcelona ha reduït el seu dèficit acumulat en 3 milions d’euros, de manera que la xifra total avui dia se situa en 56 milions d’euros, inferior a la que hi havia l’any 2006, que era de 60 milions d’euros.

stats