Les famílies de l'Eixample sense places de P3 accepten una mediació amb el Síndic

Una desena de pares que s'han quedat sense plaça pública han ocupat durant unes hores la seu del Consorci d'Educació

Els pares que s'han quedat sense plaça pública de P3 a l'Esquerra de l'Eixample han passat a l'atac. Una desena de pares han ocupat aquest divendres l'edifici del Consorci d'Educació de Barcelona, a la plaça Urquinaona, amb l'objectiu de passar-hi la nit i forçar l'administració a obrir noves places de P3 al barri. L'acció ha acabat desactivada a primera hora de la tarda després de la trucada del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, oferint una mediació amb el Síndic de Greuges que les famílies han acceptat per seguir negociant el futur escolar dels infants.

L'acció de tancar-se arribava després que el conseller Bargalló i el president del Consorci, Josep González Cambray, es comprometessin a tenir aquest divendres la plaça adjudicada a totes les famílies, segons han explicat les famílies. El Consorci, però, que en aquest barri ha decidit obrir de manera extraordinària un grup addicional a l'escola Ferran Sunyer, no podrà assegurar fins al 2 de juliol com queda la distribució de places definitiva, ja que l'adjudicació de l'ampliació de ràtios i el nou grup s'ha de fer en funció de la llista d'espera.

Les famílies consideren que el grup addicional de Ferran Sunyer no està garantit amb una línia addicional i, en cas que no sigui així, demanen que el 'bolet' el creïn en centres més pròxims a la majoria de les famílies.

Els pares i mares que s'han concentrat a l'interior de l'edifici van obtenir una plaça pública de P3 per als seus fills, encara que a l'Escola Ferran Sunyer, situada al barri de Sant Antoni. Miriam Ratia, membre de la plataforma, ha explicat a Efe que en una entrevista dimecres passat amb el departament d'Ensenyament –que ha obert 25 noves places en aquest centre–, aquest va justificar la mesura "a llarg termini", ja que "passaria a tenir tres línies en lloc de dos".

No obstant això, Ratia ha assegurat que ara "és només una mesura excepcional, per al pròxim curs escolar i no a llarg termini", per la qual cosa reclamen que "si cal fer un grup addicional, el facin en escoles del barri de l'Eixample". "Volem places de proximitat; totes les persones que estem dins de la plataforma demanem la reubicació d'aquest grup extraordinari a l'Eixample", ha reclamat Ratia, que creu que "com que la justificació era fer una línia extra al Ferran Sunyer" i ara no té sentit si no és "per sempre, cal fer-la en un altre centre".

Els pares havien assegurat que es quedarien al Consorci "fins a tenir una solució" i demanaven "una taula rodona amb les autoritats competents", sobretot amb la regidora de Drets Socials de l'Ajuntament, Laia Ortiz, de qui critiquen "que no hagi respost cap de les cartes enviades". Els pares asseguren sentir-se "enganyats" i lamenten "el sofriment extrem i el maltractament" que diuen patir.