Publicitat
Publicitat

Les famílies catalanes prioritzen la despesa en regals i alimentació per Nadal

Catalunya és el territori de l'Estat que destinarà més diners a productes d'alimentació en aquestes festes nadalenques. Segons dades de la Federació de Consumidors i Usuaris (FUCI) presentades ahir, els catalans gastaran uns 200 euros de mitjana en els menjars festius, 9 menys que l'any passat. Els regals i les joguines són l'altra partida a què es destinaran més diners, també 200 euros, de mitjana, per família, 20 menys que el 2010. Pel que fa a la loteria, els catalans hi destinen 110 euros i uns 90 més aniran dedicats a l'oci en aquestes dates.

La FUCI ha destacat que les xifres de despesa nadalenca no han parat de baixar des de l'any 2008, cosa que, segons el seu president, Gustavo Samayoa, "posa de manifest la difícil situació que travessen milers de famílies, per quart any consecutiu". Els catalans, en concret, passen de gastar per Nadal 841 euros per persona l'any 2008 a gastar-ne 600 aquest 2011. A escala estatal, la davallada és del 17% respecte a l'any passat i la despesa se situa enguany en els 560 per persona. Aquesta baixada se suma al descens del 7,4% que es va registrar el 2010, del 10,5% del 2009 i del 6% de fa tres anys.

La FUCI ha destacat que l'oci és la partida en què les famílies redueixen més la despesa, un 41% respecte a l'any passat, mentre que en loteria gasten un 14% menys i en regals, un 10% menys.

Samayoa va recomanar ahir "moderació i planificació" a les famílies a l'hora de fer les compres i va demanar que "comparin preus i qualitats perquè l'economia familiar no se'n ressenti tant".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de