Societat 07/11/2013

Un miler de farmacèutics es manifesten per reclamar els impagaments

Els manifestants porten pancartes amb lemes com, "Administració paga els medicaments ja" o "Els farmacèutics volem dispensar però no podrem"

Lara Bonilla
1 min
Protesta dels farmacèutics a Barcelona / PERE VIGILI

BarcelonaVestits amb bates blanques, els farmacèutics es concentren aquest migdia davant la delegació del govern espanyol a Catalunya per reclamar el deute, que ja ascendeix a 416 milions d'euros corresponents a les factures de novembre i desembre del 2012 i maig i setembre del 2013.

La concentració ha començat mitja hora abans del que estava previst al crit de "Volem cobrar" i a aquesta hora els farmacèutics tallen el trànsit al carrer Mallorca amb Roger de Llúria. Els manifestants porten pancartes amb lemes com, "Administració paga els medicaments ja" o "Els farmacèutics volem dispensar però no podrem".

A diferència d'anteriors manifestacions, els farmacèutics s'han concentrat aquest cop davant la delegació del govern espanyol i no a la plaça Sant Jaume. Els farmacèutics consideren que el problema és ara polític.

"Els diners hi són i l'ICO és sobre la taula però l'Estat no vol signar per un problema polític amb Catalunya, pel viratge sobiranista", assegura el farmacèutic Emilio Moliner.

stats