SOCIETAT
Societat 08/03/2012

Felip Puig diu que les comunicacions dels Mossos en el desallotjament dels 'indignats' demostren "la dificultat de l'operació"

Un inspector dels Mossos volia generar "pànic" per buidar la plaça Catalunya, segons l'àudio que ha emès el setmanari 'La Directa' de les càrregues del 27 de maig. El màxim responsable dels antiavalots es lamentava: "No podem disparar munició real". El conseller d'Interior assegura a RAC1 que l'operatiu estava ben dissenyat i recorda que el jutge els va donar la raó

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, assegura que les comunicacions policials sobre el desallotjament dels 'indignats' de la plaça Catalunya el 27 de maig demostren "la dificultat de l'operació que es va viure". En una entrevista a RAC1, Puig ha negat, però, que hi hagués descontrol. "L'operatiu estava ben dissenyat, el jutge ens ha donat la raó i també les va sentir, les converses", ha afegit.

El setmanari 'La Directa' ha publicat les comunicacions recollides al sumari judicial. Les gravacions surten a la llum just una setmana després que el jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona arxivés el cas.

A les gravacions se sent com un inspector dels Mossos diu que vol generar "pànic" per buidar la plaça Catalunya. “O generem pànic o no els traurem d'aquí”, diu l'inspector Miguel Hermida. Segons 'La Directa', davant el requeriment del comissari perquè dispersi la gent, Hermida respon: "Estem disparant pilotes, estem disparant de tot [...]. No podem disparar munició real!". El comissari Joan Carles Molinero ho desestima ràpidament: "No, no, no. Evidentment que no".

Puig ha tret ferro a les gravacions i ha dit que la filtració "forma part de l'estratègia de les persones que van presentar la querella" per les càrregues policials. "Les converses formen part del sumari; algú que té accés al sumari deu haver passat la informació a aquest mitjà", ha afegit.

stats