Societat 23/02/2018

Fèlix Millet ingressa a l'Hospital Mútua de Terrassa per una insuficiència respiratòria

Ha sigut traslladat des de la presó de Can Brians, on va ingressar el 5 de febrer

Efe
2 min
Fèlix Millet -a la dreta de la imatge-, Gemma i Jordi Montull -amb el seu advocat Jorge Navarro-  a l'entrada de l'Audiència de Barcelona

BarcelonaL'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet ha sigut traslladat a l'Hospital Mútua de Terrassa des de la presó en què compleix condemna per l'espoli de la institució a causa d'una insuficiència respiratòria. Segons han informat fonts pròximes al reclús, de 82 anys, l'equip sanitari del centre penitenciari Can Brians 1, de Sant Esteve Sesrovires, on Millet està reclòs des de fa una mica més de quinze dies, ha ordenat el seu trasllat a l'hospital amb respiració assistida.

Millet va ingressar a la presó el dilluns 5 de febrer per ordre de l'Audiència de Barcelona per complir la pena de 9 anys i 8 mesos de presó que se li va imposar per l'espoli del Palau de la Música i a l'espera que el Suprem resolgui els recursos que les defenses van presentar contra la sentència.

Precisament, ahir, l'Audiència de Barcelona va estimar els recursos presentats per Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, condemnat a 7 anys i mig de presó, i els va fixar fiances de 400.000 i 100.000 euros respectivament per sortir de la presó. Cap dels dos saquejadors confessos, que tenen els béns embargats per la sentència del cas Palau, han pogut reunir encara la suma necessària per pagar les fiances que els haurien permès sortir de la presó.

L'Audiència va acordar enviar a la presó tots dos processats en considerar que podrien disposar de fons a l'estranger i que ni les patologies que pateixen ni la seva avançada edat anul·len totalment el risc que intentin fugir mentre el Suprem decideix sobre els seus recursos.

Millet i Montull van estar durant tretze dies en presó preventiva durant la instrucció del cas per les irregularitats en la tramitació urbanística de l'Hotel del Palau de la Música, cas en què el Tribunal Suprem va rectificar la decisió de l'Audiència de Barcelona i va acabar absolent-los. No obstant això, per la causa de l'espoli encara no havien ingressat en presó preventiva.

stats