Societat 24/09/2014

Fernández Díaz reconeix falta de "consens intern" al PP amb la llei de l'avortament

El ministre de l'Interior assegura que "defensar la vida dels nens que han de néixer, els desprotegits i febles és el més progressista"

Europa Press
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha reconegut aquest dimecres que el govern espanyol haurà de treballar per aconseguir el "consens intern" dins el Partit Popular per aprovar una nova llei de l'avortament. El ministre va donar per fet que serà impossible aconseguir un acord amb l'oposició perquè vol "deixar tal com estava" la legislació en 2010 amb l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero.

En declaracions als mitjans abans de participar en la presentació a Madrid del llibre 'Catalunya ens dol. 15 espanyols amb seny', el ministre ha reconegut que està molt afectat personalment per la dimissió d'Alberto Ruiz-Gallardón, a qui dóna suport en la seva proposta de reforma de la llei de l'avortament.

Fernández Díaz ha recordat que en el consell de ministres ell va deixar clara la seva posició pel que fa a aquest tema, i que ha resumit de la següent forma: "Crec que defensar la vida dels nens que han de néixer, els desprotegits i febles és el més progressista".

Això és el que feia, en la seva opinió, l'avantprojecte ara aparcat pel president del Govern, Mariano Rajoy, per la qual cosa el titular d'Interior ha demanat temps per saber com es recondueix aquest projecte però deixant clar que és contrari a mantenir la llei del 2010.

De fet, ha donat per impossible aconseguir un acord amb el PSOE perquè, "per desgràcia, l'única cosa que demanen és que es retiri la llei i deixar-la tal com estava el 2010 amb Zapatero". No obstant això, Fernández Díaz ha dit que el PP està fermament compromès amb "la defensa de la vida" i que l'interès del partit és buscar un consens en el qual, ha reconegut, existeixen "connotacions ètiques i morals molt profundes".

stats