GASTRONOMIA
Societat 20/02/2011

La CNN presenta Ferran Adrià com "el mag de la gastronomia"

Un programa de mitja hora de la cadena americana intenta posar al descobert totes les facetes del cuiner català. L'entrevisten a El Bulli, a la cocteleria impulsada pel seu germà i a Madrid, durant la presentació del que serà la seva fundació

Redacció
1 min

BarcelonaEl Bulli i Ferran Adrià radiografiats pel públic nord-americà per la CNN. Això és Ferran Adrià revealed (Ferran Adrià, al descobert), un programa de mitja hora que la cadena ha dedicat al xef català.

El reportatge segueix el cuiner, presentat com "el mag de la gastronomia", a Roses, Barcelona i Madrid. Al restaurant –que el reportatge mostra i situa "a l'est d'Espanya", primer, i "a la costa espanyola", en una segona referència–, Adrià mostra com és el procés de creació d'un plat. Assegura que "el més difícil és tenir la idea" i que, després, cal aplicar el mètode bàsic de "prova-error, prova-error, prova-error", "sense metafísica".

En el mateix escenari, el xef parla de la futura El Bulli Foundation, que explica a l'equip que treballa amb ell davant de les càmeres. El tema es reprèn en les seqüències de Madrid, durant la presentació del projecte de la futura fundació, on afirma que el projecte és "per a tothom que estima la cuina, per a tothom que ha fet que la cuina s'hagi convertit en el nou rock and roll".

L'altre escenari és a Barcelona, on les càmeres acompanyen Adrià a visitar les obres de la cocteleria i restaurant de tapes impulsat pel seu germà Albert. Un projecte, assegura, "molt més relaxat".

stats