Festa major de Gràcia: Antimasclista, accessible i amb més lavabos que mai

A banda de revalidar el seu compromís amb la lluita contra les violències masclistes, les festes de Gràcia d’aquest any pararan especial atenció a les persones amb discapacitat. El pregó, que és el tret de sortida de les festes, anirà a càrrec de quatre jugadores de l’equip femení de bàsquet adaptat ACIDH-Lluïsos de Gràcia, però la voluntat de fer una celebració més inclusiva no es queda aquí. Per primera vegada s’atorgarà un premi al carrer guarnit més accessible i hi haurà visites amb audiodescripcions als carrers decorats. A banda, també s’organitzaran activitats adaptades, com una batucada per a persones amb discapacitat auditiva.

Pel que fa al dispositiu per fer front a les violències masclistes, per tercer any consecutiu s’instal·larà el punt d’informació de #BCNantimasclista a la plaça de la Revolució. Funcionarà a les nits i es complementarà amb dues parelles d’informadores itinerants que visitaran el diferents espais de la festa. En aquesta edició, el lema feminista de l’esdeveniment també canvia. El “Només sí és sí” substitueix el “No és no” de les edicions anteriors per subratllar la necessitat que hi hagi un consentiment explícit quan es produeix una relació.

Aquest any també canvia el nombre de lavabos públics que hi haurà repartits pels carrers del barri. N’hi haurà un total de 97, 23 dels quals seran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Això suposa un increment de lavabos públics del 10% respecte a la xifra de l’any anterior.

Com ja és habitual, també hi haurà un desplegament extraordinari al transport públic de la ciutat. La xarxa de metro serà una de les més potenciades, amb un augment del personal d’informació i també dels efectius de seguretat a les estacions més concorregudes durant les festes. Durant les nits del 16 i el 17 d’agost el metro funcionarà de forma continuada a tota la xarxa menys als punts on s’estan fent obres aquest agost.