Les festes alternatives de Gràcia es reivindiquen contra la discriminació

La celebració està dedicada al 20è aniversari de la mort del cantautor Ovidi Montllor

La Coordinadora de Festes Populars de Gràcia, la comissió Ni Sant Pere ni Màrtir, el casal popular Tres Lliris, el Banc Expropiat i l'Assemblea de Dones Feministes de Gràcia han presentat una programació alternativa per a la festa major del barri barceloní de Gràcia, marcada pel caràcter reivindicatiu contra l'homofòbia, el feixisme i la precarietat laboral, entre d'altres.

Les festes arrencaran aquest dijous amb una marxa nocturna contra les agressions sexistes, i seguiran aquest divendres amb el pregó alternatiu i una manifestació en commemoració dels 11 anys de la mort del Roger, un veí que va morir el 2004 després de ser apunyalat per un grup de neonazis.

El col·lectiu de suport a presos polítics Rescat ha convocat per a aquest diumenge la tradicional marxa de torxes, i dijous que, dia 20, tindran lloc unes jornades antifeixistes i antirepressives al carrer Abdó Terrades, a més de xerrades i concerts al carrer Verdi amb el lema 'L'homofòbia no fa Gràcia' en homenatge a La Fernanda, el referent del col·lectiu LGTBI a Barcelona.

A més, la plataforma Resistència Movistar, que va estar en vaga durant 74 dies contra la situació dels treballadors subcontractats de la companyia de telefonia, engalanarà el carrer Sant Pere Màrtir per fer visible la seva reivindicació.

Les festes alternatives estan dedicades al 20è aniversari de la mort del cantautor Ovidi Montllor, veí del barri de la Salut, i incorporaran un vermut musical i un homenatge a la plaça del Raspall aquest diumenge, uns actes que se sumen a la jornada 'Ovidi Montllor. 20 anys de vacances' i a altres homenatges previstos en el cartell oficial de la festa major.

Més continguts de