La Fiscalia demana que s’investigui el desnonament d’una àvia per error

Vol saber si s’ha comès delicte pels objectes que se li van endur i que no ha recuperat

2 min
La Rosario assentada dins al seu pis

BarcelonaUn dia de febrer Rosario Bravo, de 97 anys, va descobrir que l’havien desnonat per error i li havien buidat el pis, havien canviat el pany de la porta i havien instal·lat una alarma. El jutjat de l’Hospitalet de Llobregat que va ordenar el llançament es va equivocar de domicili: va indicar el sobreàtic primera en lloc de l’àtic primera. Els veïns que havien de ser desnonats van avisar la Rosario, que no era al pis, de l’error i li van demanar perdó. Però tot i que la família de l’àvia es va posar en contacte de seguida amb Finques Gual, propietària i administradora del bloc, continuen sense recuperar els objectes personals que es va endur una empresa de mudances.

Per això, segons ha avançat Planta baixa de TV3 i ha confirmat l’ARA, la Fiscalia ha demanat que s’investigui el desnonament. El ministeri públic vol saber si s’ha comès un delicte d’apropiació indeguda dels objectes de la Rosario perquè no se li han retornat. Fins ara la immobiliària, que no va avisar del desnonament, se n’ha rentat les mans i s’ha remès a la diligència del jutjat. La Fiscalia de l’Hospitalet també ha sol·licitat la nul·litat del desnonament i ara està a l’espera que el jutjat corresponent decideixi si obre un procediment penal pel delicte que planteja. El jutjat pot decidir obrir una causa per investigar la qüestió o bé arxivar-la.

La Rosario fa seixanta anys que paga el lloguer del seu pis de l’Hospitalet. En el desnonament se li van endur la llibreta on escrivia les seves memòries, l’aliança dels seus germans i cunyats i fotos de familiars difunts, entre altres pertinences personals. També hi faltaven el microones, la vaixella, roba i molts altres objectes de la dona que es valoren en més de 20.000 euros.

stats