Societat 03/01/2011

La Fiscalia de Tarragona obre diligències pel vessament de petroli de Repsol davant el delta de l'Ebre

La Fiscalia de Tarragona ha incoat diligències per analitzar si el vessament de petroli al mar que es va produir el 22 de desembre passat davant de la costa del delta de l'Ebre constitueix un delicte contra el medi ambient.

Acn
1 min
La Fiscalia de Tarragona obre diligències pel vessament de petroli de Repsol

TarragonaLa Fiscalia de Tarragona ha incoat diligències per analitzar si el vessament de petroli al mar que es va produir el 22 de desembre passat davant de la costa del delta de l'Ebre constitueix un delicte contra el medi ambient. De moment, la Fiscalia està recopilant informació del cas i serà més endavant quan determinarà o refusarà l'existència d'un delicte intencionat o negligent. El vessament es va originar a la plataforma Casablanca de Repsol, davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), i va assolir una superfície d'uns dinou quilòmetres quadrats. Segons l'empresa, la plataforma havia estat aturada durant uns dies per tasques de manteniment i va patir una fuita durant la posada en marxa.

Com a conseqüència de la fuita de cru, la Capitania Marítima va activar el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental. Mitjans de Salvament Marítim i de Repsol van treballar en la contenció i neteja del petroli.

stats