Incendi a Artà
Societat 21/08/2013

La Guàrdia Civil ja investiga la causa del foc que encara crema a Mallorca

Agents del Seprona i tècnics de la Conselleria de Medi Ambient de les Balears estan analitzant l'origen de l'incendi, que es va produir molt a prop del mar, a l'alçada de Cala Torta

A. Z.
1 min
Artà

PalmaAgents de la Guàrdia Civil, adscrits al Seprona, investiguen a hores d'ara les possibles causes de l'incendi declarat a les illes Balears. Tècnics de la Conselleria de Medi Ambient de l'arxipèlag també participen en la investigació per determinar si l'incendi es produí per la negligència d'algun ciutadà i actuar en conseqüència.

Ara bé, allò que els investigadors sí que tenen clar és que el foc s'inicià molt a prop de la mar, a l'altura de Cala Torta, i cap a les 22 hores, de manera que el sol no fou l'element determinant ni factor d'ajuda en la multiplicació del foc.

Per una altra banda, el conseller de Medi Ambient de les Balears, Gabriel Company, acaba de manifestar que les sensacions a peu d'incendi són bones: "Encara que no podem assegurar-ho, esperem que al llarg d'avui l'incendi estigui controlat".

Company també ha manifestat que la gent que ha estat desallotjada podrà tornar als seus habitatges en breu, després de passar la nit fora. Tot i així, ha confirmat que "cap persona no ha hagut de passar la nit al poliesportiu perquè eren persones que estaven en segones residències i varen tornar als seus habitatges habituals".

El conseller ha recordat que la zona ha estat un punt propens a patir incendis. "És una zona que històricament s'ha vist afectada pels incendis; des de l'any 1990 fins avui, mitja dotzena d'incendis han cremat en un moment o un altre superfície per un total de més de 4.000 hectàrees".

stats