Societat 03/07/2012

Les tasques contra el foc continuen al País Valencià

Els dos incendis estan estabilitzats sense flames i es manté segellat el perímetre, amb unes primeres estimacions de 50.000 hectàrees cremades

Acn
1 min

IàtovaEls dos grans incendis que assolen l'interior del País Valencià es mantenen estabilitzats i sense flames, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències. Al de Cortes de Pallars (Vall d'Aiora) hi treballen des de la sortida del sol quatre mitjans aeris juntament amb els 300 efectius que hi han treballat durant la nit. Els equips de busseig busquen el cos del pilot d'helicòpter mort aquest dilluns en caure al pantà de Forata. L'incendi d'Andilla (Serrans) es troba estabilitzat, amb petites reproduccions en zones de Gàtova i Marines. Uns 250 efectius i vuit mitjans aeris hi treballen. La primera estimació oferta pel govern valencià xifra el nombre d'hectàrees cremades en unes 50.000 entre tots dos incendis. En concret, haurien cremat 28.643 hectàrees a l'incendi de Cortes de Pallars (Vall d'Aiora), 5.041 de les quals serien de bosc i 23.602, de matolls. Pel que fa a l'incendi d'Andilla (Serrans), amb dades provisionals i que podrien variar, la superfície total és de 19.940 hectàrees, 13.293 de bosc i 6.647 de matolls.

Els focs van ser els causants aquest dilluns d'una jornada tràgica en endur-se la vida d'un pilot de l'helicòpter de les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) del ministeri d'Agricultura i Medi Ambient. L'helicòpter que pilotava es va estavellar al pantà de Forata.

Els equips de busseig treballen per trobar-ne el cos. La víctima, de qui no s'ha fet pública la identitat, era l'únic ocupant de l'helicòpter. Minuts després, un segon aparell queia a la serra de Martés, tot i que en aquest cas el pilot i el copilot van poder ser rescatats conscients i amb alguna ferida a l'esquena.

stats