Societat 25/02/2015

Forn, sobre la desaparició del llibre de registre de detinguts del 2006: "No hi ha cap excusa"

El tinent d'alcalde assegura en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que el Síndic "no menteix", sinó que "arriba a les seves conclusions"

Ara
1 min
El tinent d'alcalde Joaquim Forn, el gerent de Seguretat Joan Delort i el director dels serveis jurídics Alfred Lacasa

Barcelona"Amb la desaparició del llibre de registres de detinguts del 2006 no hi ha cap excusa, per això parlo d'irregularitat". Així s'ha expressat aquest matí el primer tinent d'alcalde, Joquim Forn, sobre el cas 4-F, en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Forn s'ha pronunciat en la mateixa línia que a la roda de premsa que va dur a terme dimarts a la tarda, després que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, assegurés dilluns que veu indicis de maltractaments als detinguts del 4-F. Forn ha defensat l'actuació de la Guàrdia Urbana, i ha afegit que el Síndic "no menteix", sinó que "arriba a les seves conclusions". "Ells han fet un estudi, però l'Ajuntament ha de ser independent", ha matisat.

"Els documents s'han de guardar, per això jo ahir parlava d'irregularitats. No ho justifico, però podem reconstruir-ho a través d'un sistema informàtic", ha explicat Forn. A més, pel que fa a l'informe presentat dimarts per part de l'Ajuntament, Forn ha assegurat que "es fa una revisió de les actuacions", i que no aporta "cap informació nova". "Volem donar màximes garanties als detinguts i també als agents", ha reivindicat.

stats