SOCIETAT
Societat 26/10/2012

Front comú de l'oposició contra la pujada de preus al Bicing

CiU encaixa les crítiques en el plenari de Barcelona després de retirar, també per falta de suport, les ordenances fiscals per al 2013

Maria Ortega
1 min
El preu del Bicing  es duplica: 97,5 euros l'abonament anual

BarcelonaEl govern municipal de Barcelona ha pagat de forma clara en el plenari d'aquest divendres el preu de la minoria. Ja d'entrada ha hagut de retirar de l'ordre del dia l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2013 per evitar-se un fracàs anunciat. El text no comptava amb el suport de cap dels grups, però els atacs no han quedat aquí. Els grups de l'oposició han fet front comú per demanar que es retirin les noves tarifes anunciades per al Bicing, que preveuen encarir l'abonament anual il·limitat fins als 97 euros.

El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, que ha manifestat l'abstenció de CiU a la proposició de rebuig presentada pel PSC, ha reiterat la voluntat de l'equip de govern de negociar amb els grups sobre el preu final del servei, però no sobre el canvi de model que preveu fer pagar més a qui més l'utilitza. Ha assegurat que els preus encara no són definitius. I, en aquest punt, el líder del PSC, Jordi Martí, ha acusat CiU de "tirar pel dret fins que veu que es queda sense oxigen". I ha tornat a posar sobre la taula el fracàs de les ordenances fiscals i el cru escenari que es dibuixa per als pressupostos.

Ara, el Govern té deu dies per convocar un ple extraordinari que doni llum verda a les ordenances. És l'última opció abans de donar per tancat el camí i encarar el 2013 amb les mateixes ordenances fiscals que el 2012, cosa que representa deixar d'ingressar 5 milions d'euros.

stats