Societat 01/03/2019

Fuig un dels investigats per la violació en grup a Sabadell

El jutge ha dictat una ordre de cerca i captura de l'home, que estava en llibertat

Montse Riart / Gemma Garrido Granger
2 min
Una furgoneta dels Mossos traslladant els detinguts als jutjats de Sabadell

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell ha dictat una ordre de detenció i la posada a disposició judicial d'un dels vuit investigats per la violació en grup a una noia denunciada la nit del 2 de febrer en aquesta localitat, segons han informat aquest divendres fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'home estava en llibertat provisional, li havien retirat el passaport i s'havia de presentar cada divendres als jutjats.

Divendres passat –dia previst per a les personacions periòdiques– no es va presentar davant del jutjat de guàrdia. Segons ha confirmat el TSJC en un comunicat, el magistrat, i atenent a la petició de la Fiscalia, va acordar el mateix dia una ordre de recerca i posada a disposició judicial. De fet, el fiscal ja havia demanat l'ingrés a presó d'aquest home fins en dues ocasions perquè considerava que, igual que en el cas dels altres arrestats, hi havia risc de fuga.

En total, els Mossos d'Esquadra van fer vuit detencions pels fets: dos arrestats es troben en presó provisional i la resta van ser posats en llibertat provisional amb mesures cautelars com ara la prohibició de sortir del país i la imposició de compareixences periòdiques. Dos d'ells van ingressar al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona perquè tenien una ordre d'expulsió pendent.

Proves inconsistents

L'home que ha fugit i que està en cerca i captura havia comparegut dues vegades davant del jutjat. La segona ho va fer perquè hi havia dos indicis nous. En primer lloc el seu germà, que també dorm a la nau on van arrestar la majoria dels detinguts per l'agressió sexual en grup, va admetre que l'home havia estat en aquest edifici la nit dels fets. En segon lloc, l'informe toxicològic i d'ADN ordenat pel jutge identificava algunes mostres relatives al fugat. Però el jutge va desestimar la petició de presó de la fiscalia perquè considerava els indicis insuficients.

D'una banda, segons explica el jutge en la seva resolució, el fet que l'home estigués a la nau el dia dels fets no demostra la seva implicació, ja que el germà el va veure "hores abans" que la noia arribés a aquest espai. De l'altra, el jutge resta valor a la prova toxicològica perquè considera que les conclusions que s'extreuen respecte de l'home ara fugat no identifiquen amb precisió amb quins elements està relacionat.

stats