Inversió
Societat 22/02/2023

Fundació La Caixa tindrà el pressupost més alt de la història

La inversió de 538 milions d'euros és de 23 milions més que l'any passat

ARA
1 min
Isidre Fainé, president de la Fundació "la Caixa"

Fundació La Caixa continua desenvolupant de manera prioritària les iniciatives socials, científiques, educatives i culturals, que comptaran amb el finançament de 538 milions d'euros, el més alt de la història de l'entitat. Concretament, el 60% de la inversió es destinarà a programes amb incidència social i amb impacte transformador davant de problemàtiques com la lluita contra la pobresa infantil amb el programa CaixaProinfància, fins a projectes per millorar l'atenció a les persones que es troben al final de la vida amb la iniciativa Gent Gran, entre d'altres.

Un altre gruix important de diners –el 21% del pressupost– es destinarà a impulsar el sector cultural. Seran 112 milions que es dedicaran a iniciatives de divulgació de la cultura i la ciència a través de la xarxa de centres CaixaForum i el CosmoCaixa.

L'àrea de recerca i salut de la Fundació La Caixa invertirà 62 milions d'euros, un 11% del pressupost total. Una part d'aquests diners han de servir per donar suport al futur CaixaResearch Institute a Barcelona, el centre que impulsa la Fundació i que es preveu que sigui el primer centre de recerca especialitzat en immunologia d'Espanya i un dels primers a Europa.

Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa, ha destacat que en moments d'incertesa com l'actual és "quan hem d'estar més a prop de tota la societat i, especialment, d’aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Al centre de les nostres preocupacions hi ha les persones i el benestar de les seves vides", ha afirmat.

stats