Societat 08/04/2015

Colom defensa la feina de Nous Catalans i acusa el ministre de l'Interior de ser "profundament irresponsable"

El responsable de la Fundació, de CDC, insta Fernández Díaz a rectificar després de vincular independentisme i jihadisme

Ara
1 min
Àngel Colom a la seu de CDC a Barcelona, en una imatge d'arxiu / JORDI PIZARRO

BarcelonaLa Fundació Nous Catalans, de CDC, ha sortit en defensa de la seva activitat a Catalunya després que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi dit que la seva tasca a favor del sobiranisme entorpeix la lluita antijihadista. "Demanem que rectifiqui i que no sigui tan frívol, perquè té una responsabilitat", ha criticat el president de Nous Catalans, Àngel Colom a RAC1.

Colom ha acusat Fernández Díaz d'haver comès una "profunda irresponsabilitat" lligant no només el sobiranisme al jihadisme, sinó vinculant tota la comunitat musulmana establerta a Catalunya a aquesta "xacra".

Ha defensat la feina de Nous Catalans: "Batallem per la integració de tota la immigració des de posicions democràtiques i sí, esclar, des de posicions favorables a la independència del país". Ha instat el ministre a repassar la web on la fundació recull les denúncies que els mateixos musulmans que viuen a Catalunya han fet contra els atemptats recents a Tunísia o a París.

"Al ministre, l'insto que actuï i em pregunto què fa ell per combatre el jihadisme a Catalunya", ha insistit Colom, que ha reconegut la presència d'alguns imams radicals al territori.

stats