SOCIETAT
Societat 21/11/2012

Funeral multitudinari i emotiu del president de la patronal gironina

Més de 2.000 persones acomiaden l'empresari Jordi Comas, mort diumenge en l'assalt violent al seu domicili. Irene Rigau i Francesc Xavier Mena han assistit a la cerimònia

Acn
2 min
El funeral de Jordi Comas, president de la patronal gironina FOEG, al pavelló de Platja d'Aro / DAVID BORRAT

Castell-Platja d'AroEl Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro (Baix Empordà) s'ha quedat petit aquesta tarda per donar el darrer adéu al president de la patronal gironina, Jordi Comas. Més de 2.000 persones s'hi han aplegat per acomiadar l'empresari hoteler, mort aquest diumenge durant l'assalt violent al seu habitatge. Capellans, familiars, empresaris i polítics han coincidit a destacar el caràcter "afable i cordial" de Jordi Comas, les seves profundes conviccions religioses, i l'han descrit com un dels "puntals del turisme a la Costa Brava". El seu nebot, Jordi Díaz, ha agraït l'escalf que ha rebut la família en aquests moments difícils. "Seguirem els teus passos; estem orgullosos de tu i t'estimem, oncle", ha dit. Familiars, empresaris, polítics, coneguts i amics de Jordi Comas han volgut donar aquest dimecres el darrer adéu al president de la patronal gironina. El funeral, sobretot, ha volgut donar ànims i escalf a la vídua i als parents de l'empresari hoteler.

El fèretre amb les despulles del president de la FOEG ha entrat al pavelló poc després de les quatre de la tarda, mentre sonaven els acords de 'La vall del riu vermell'. Tant a banda i banda com darrere de l'altar, una trentena de corones de flors, i tot el pavelló ple de gom a gom, eren testimonis de les coneixences que havia cultivat Jordi Comas durant els seus 67 anys, tant en el terreny econòmic, com polític o religiós. Entre les 2.000 persones que han donat el darrer comiat a Jordi Comas aquest dimecres hi havia nombroses personalitats del món polític i econòmic, tant gironí com català. Entre ells, el president de la CEOE, Joan Rosell, i els consellers d'Ensenyament i Empresa i Ocupació, Irene Rigau i Francesc Xavier Mena. "El seu adéu ha estat un homenatge a l'amistat; estem contents d'haver-lo conegut i dolguts d'haver-lo perdut", ha dit Rigau. "Tot Catalunya ha vingut a fer costat a la família; Jordi Comas va ser un autèntic pioner i hem d'agrair la seva tasca al servei de la Costa Brava i del turisme", ha destacat Mena.

stats