Societat 04/02/2019

Gairebé 119.000 persones ja es beneficien de la renda garantida de ciutadania

Són 5.000 preceptors més que al setembre

Ara
2 min
Alguns dels participants a la vaga de fam per exigir l'aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania el 2017

BarcelonaUn total de 118.978 persones es beneficien actualment de la renda garantida de ciutadania (RGC), segons ha informat aquest dilluns en un comunicat la conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat. Concretament es tracta de 29.094 famílies, que corresponen a 72.153 beneficiaris i 46.825 pensionistes i perceptors de prestacions estatals amb rendes més baixes que reben el complement.

Es tracta de 5.000 nous preceptors respecte a les últimes dades disponibles, del setembre de l'any passat. El conseller Chakir el Homrani ha destacat que el departament "continua treballant en el desplegament" d'aquesta eina. El Homrani també ha subratllat que "el 97% de les famílies beneficiàries reben la prestació econòmica complementària d'activació i inserció i, des del setembre de l’any passat, un total de 410 famílies ja tenen un contracte laboral”. D’altra banda, unes 8.700 persones, segons la Generalitat, s’han tornat a activar en la recerca de feina.

"[La RGC] és un instrument més per combatre la pobresa infantil i empoderar les famílies que estan en una situació difícil”, ha posat en valor el conseller que també ha destacat que, en l'última reunió al voltant de la RGC -divendres passat- les diferents entitats, administracions i plataformes es van posar d'acord per treballar en "millorar la coordinació territorial" entre els diferents agents que intervenen en aquesta prestació de recent creació.

D'aquesta manera, s'establiran tres taules de caràcter tècnic amb l'objectiu de resoldre les incidències en la gestió de la prestació, compartir bones pràctiques i proposar millores en cada territori.

Fins ara el desplegament de la RGC havia estat durament qüestionat per les plataformes que van impulsar el projecte. La lentitud en la tramitació de les peticions i els problemes de compatibilitat amb altres prestacions havien centrat les informacions sobre aquesta ajuda. La comissió promotora fins i tot havia arribat a denunciar "incompliments greus de la llei" en algunes sol·licituds que havien quedat denegades tot i complir els requisits.

stats