Societat 23/09/2014

Rajoy confirma la retirada de la llei de l'avortament

El govern espanyol reformarà l'actual normativa per assegurar que les menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern per avortar

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dimarts la retirada de l'avantprojecte de llei de l'avortament després de no haver aconseguit trobar el consens suficient per tirar-la endavant. "Com a president crec que he pres la decisió més sensata", ha defensat el cap de l'executiu espanyol en declaracions als mitjans després de participar al Congrés Mundial de Relacions Públiques que se celebra a Madrid.

Rajoy creu que ha de "treballar per a la cohesió social" i no pot aprovar una llei que "quan arribi un altre govern la canviï en mig minut".

Tot i això, ha anunciat que, enlloc de tirar endavant el polèmic projecte de llei de Gallardón, l'executiu central reformarà l'actual normativa per assegurar que les menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern per interrompre el seu embaràs. A més, aprovarà un Pla de Protecció de la Família que veurà la llum, segons ha dit Rajoy, abans de finals d'any. "Modificarem aquests dos punts", ha puntualitzat el president espanyol.

La retirada de la reforma significa un cop molt dur per al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que havia amenaçat de dimitir si no tirava endavant el seu projecte estrella. Està previst que Gallardón expliqui demà al Congrés, durant la sessió de control, el perquè de la decisió de l'executiu espanyol i les dues mesures que ha anunciat Rajoy. El titular de Justícia considera que la cambra baixa és "el lloc adequat" per explicar la situació.

Gallardón va prometre abans de marxar de vacances que el projecte de llei s'aprovaria en consell de ministres abans d'acabar l'estiu meteorològic, però divendres passat el govern espanyol no va presentar la mesura.

stats