Societat 07/02/2013

Gallardón reforçarà els jutjats que investiguen casos de corrupció

El Tribunal Suprem i el Consell General del Poder Judicial han reclamat més mitjans

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, al Congrés.

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, s'ha compromès a reforçar aquells jutjats que investiguen casos de corrupció per agilitar els procediments en marxa. Ruiz-Gallardón ha fet aquestes declaracions aquest dijous als periodistes després que el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Gonzalo Moliner, va anunciar ahir que demanarà mesures de reforç per als jutjats que investiguen casos de corrupció, després d'estudiar la realitat i les necessitats dels tribunals superiors de justícia autonòmics.

"La resposta que li donarà el govern espanyol i el ministeri de Justícia és rotundament que sí", ha assegurat Ruiz-Gallardón, que s'ha compromès a enfortir tots els jutjats amb tots els mitjans humans i materials que tingui a la disposició perquè el poder judicial pugui exercir plenament la seva funció jurisdiccional.

El ministre ha indicat que durant els pròxims dies, quan el president del Tribunal Suprem tingui la informació completa de les necessitats que hi ha ara mateix, es reunirà amb Moliner per atendre les peticions del Consell General del Poder Judicial.

Ruiz-Gallardón ha atès la premsa després d'imposar la Gran Creu de Sant Raimon de Penyafort al cos de lletrats de les Corts Generals i a l'exministre de Justícia, Francisco Caamaño.

stats