Societat
Societat 28/11/2013

La Generalitat es compromet a acabar la L9 del metro entre l'aeroport i la zona universitària el 2016

El pressupost del 2014 també inclou el projecte de la L8 de Ferrocarrils entre Plaça Espanya i Gràcia, a més del pont sobre el riu Llobregat per millorar la connexió amb l'aeroport

Albert Solé
1 min
TUNELADORES ATURADES  Obres a l'estació de la línia 9 del metro al parc de negocis Mas Blau, al Prat de Llobregat. Les tres tuneladores de la L9 ara estan aturades.

BarcelonaLa Generalitat no vol renunciar a acabar la línia 9 del metro que ha de connectar l'aeroport del Prat amb la ciutat de Barcelona. Ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en la presentació dels pressupostos: "Ens comprometem a acabar el primer tram fins a la zona universitària abans del final de la legislatura, el 2016".

També ha anunciat la creació de la L8 dels Ferrocarrils, entre Plaça Espanya i Gràcia.

De la resta de les inversions que farà la Generalitat el 2014, que no seran gaires, per la reducció del pressupost, destaquen els 60,4 milions d'euros pel desdoblament de la C-13, o els 31,7 milions per a la construcció d'un pont per sobre del riu Llobregat per millorar la connexió per carretera amb el port de Barcelona.

Pel que fa als transports públics, la conselleria manté la mateixa inversió en aquesta matèria que hi havia als pressupostos del 2011 i el 2012.

stats