Societat 17/12/2019

La Generalitat cedeix la gestió del Port Olímpic a l'Ajuntament de Barcelona

El govern de Colau vol substituir l'oci nocturn per una aposta per l'esport marí

Jordi Mumbrú
2 min
El Port Olímpic reformularà el seu model d’oci.

BarcelonaEl consell executiu de la Generalitat ha aprovat la cessió de la gestió del Port Olímpic a l'Ajuntament de Barcelona, tal com ja havien acordat les dues administracions. Ara que tot aquest espai està en mans del govern d'Ada Colau, s'executarà la transformació que es va aprovar per unanimitat a l'Ajuntament de Barcelona en el ple de l'octubre del 2018. Segons el pla director estratègic, el Port Olímpic deixarà de ser un espai destinat principalment a l'oci nocturn i s'aprofitarà que caduquen les adjudicacions per buscar negocis que ofereixin activitats esportives vinculades al mar. Seguiran havent-hi locals de restauració, però molts menys, i els que continuïn estaran destinats a un públic molt més familiar. Amb el canvi també es reduirà l'aparcament que hi ha i es guanyarà espai públic.

A més d'aquestes intervencions, també es preveuen reformes més estructurals, com la millora de la infraestructura portuària, així com el reforçament del dic, ja que en algunes ocasions l'aigua el sobrepassa. Aquesta serà la primera actuació, segons l'Ajuntament, i els treballs s'adjudicaran aviat perquè les obres comencin aquest 2020.

També està previst millorar la connectivitat entre el port i la ciutat potenciant l’eix Marina i l’eix Vila Olímpica - moll de Gregal; millorar la continuïtat dels recorreguts pel passeig Marítim i per la sorra al llarg del litoral, ja que en aquest punt queden interromputs; fer una nova connexió entre l’avinguda del Litoral i la cota inferior del port que substitueixi l’actual rampa de vehicles de Marina, i millorar les connexions entre la cota port i la cota ciutat.

També es preveu la construcció d’un nou Centre de Divulgació del Coneixement del Mar, que recull les demandes d’entitats de l’àmbit del medi ambient i que servirà per fomentar el coneixement de l’entorn litoral entre la ciutadania.

stats