Societat 18/10/2014

La Generalitat subhasta un poble al costat del pantà de Sau per generar activitat econòmica

Sant Romà de Sau comprèn 20 edificacions abandonades a tocar de la presa. La venda pública es farà el proper 31 d'octubre i el preu de sortida és de 2 milions d'euros

Acn
1 min
Detall d'un dels habitatges del poblat de Sant Romà de Sau, a Osona / ACN

Vilanova de SauL'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a subhasta l'antic poblat de Sant Romà de Sau, ubicat a les immediacions del pantà de Sau, amb l'objectiu de generar activitat econòmica a Osona. La subhasta, que tindrà lloc el proper 31 d'octubre a Barcelona, té un preu de sortida lleugerament superior als 2 milions d'euros, i posarà en valor unes 20 edificacions que no s'utilitzen.

El poblat de Sant Romà de Sau es va dur a terme amb motiu de la construcció de la presa de Sau i va servir per allotjar els treballadors i els enginyers implicats amb les obres, així com també a les seves famílies. Un cop la presa va ser ja posada en servei, el poblat va deixar de prestar el servei pel qual es va concebre.

No obstant això, els tècnics de l'ACA han vetllat per evitar el deteriorament dels habitatges i del seu entorn arran del pas del temps, i la seva subhasta permetrà posar en valor aquests terrenys i generar activitat econòmica a la comarca d'Osona.

stats