SOCIETAT
Societat 19/09/2012

Un dels ginecòlegs de les clíniques de Morín admet que el seu segell apareix en avortaments que no va fer

Assegura que sempre comprovava que els supòsits per avortar fossin reals i que es va negar a fer algunes intervencions

Acn
1 min

BarcelonaUn dels ginecòlegs de les clíniques de Morín, al qual la fiscalia demana més de 200 anys de presó per avortaments il·legals, ha negat qualsevol irregularitat comesa per ell i també ha dit que no té constància que es practiquessin avortaments irregulars. Ramón T.H. ha explicat que sempre que ell practicava un avortament comprovava que hi hagués tots els informes mèdics pertinents per justificar-lo. Ara bé, ha admès que en diversos casos consta el tampó del seu segell personal, però que ell no va fer la intervenció.

L'acusat ha respost un per un sobre els gairebé 70 avortaments dels quals se l'acusa, però ha assegurat que diversos cops es va negar a practicar interrupcions de l'embaràs perquè no complien els requisits legals.

En un llarg interrogatori, Ramón T.H. no ha volgut respondre a alguns advocats de les entitats antiavortistes. Ha explicat que ell treballava a la clínica TCB els matins i cobrava per cada intervenció que feia, un total de 2.500 a 3.500 euros al mes.

El ginecòleg també ha explicat que sovint es trobaven discrepàncies entre les ecografies que feien i les setmanes que les dones deien que portaven d'embaràs.

A més, ha admès que es van fer avortaments a menors, segons ha avançat Catalunya Informació

stats