Violència sexual
Societat 22/12/2022

Gordillo declara davant dels Mossos després de la denúncia per agressió d'una treballadora

Els fets haurien passat el dia 1 a la matinada a la sala Apolo de Barcelona

2 min
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl director del diari digital Principal i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo ha declarat aquest matí davant dels Mossos com a presumpte autor d'una agressió sexual. Un cas que va avançar l'ARA dimecres i que feia referència a una denúncia d'una periodista de 23 anys contra el seu cap, que, segons el relat de la denunciant, va agredir-la sexualment l'1 de desembre a la matinada a la sala Apolo de Barcelona, després del sopar d'empresa. Dimarts passat la noia, que està de baixa des del 4 de desembre, va posar la denúncia contra Gordillo, de 50 anys. "De manera imprevisible i sense dirigir-li cap comentari va començar a agredir-la sexualment i a magrejar-la", diu el text de la denúncia.

Aquest dijous s'han succeït les reaccions al cas des de l'àmbit polític. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha donat "tot el suport" a la denunciant i ha manifestat que "s'ha acabat la impunitat" i que això "no va de sexe" sinó que "va de poder". "Que s'aixequin les catifes i aflorin tots els Me Too", ha afegit Verge en una piulada en què ha ofert els serveis d'Igualtat a la denunciant i ha encoratjat les altres potencials víctimes "a trencar el silenci".

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, també s'ha referit al cas. Aprofitant una piulada de l'advocada penalista Carla Vall, Montero ha dit que "la majoria de dones víctimes de violències sexuals no denuncien perquè són violències normalitzades i per por a no ser cregudes". En aquest sentit, la ministra ha dit que quan una noia fa el pas de denunciar "hem de ser-hi totes".

El diari digital Principal, que dirigeix Gordillo, forma part del grup 8TV, que, de moment, no fa declaracions. L'empresa va assabentar-se dimarts passat dels fets.

stats