Societat 01/08/2017

El Govern vol tenir enllestides les variants d'Olot i les Preses l'any 2022

Es tracta d'unes obres molt reclamades pel territori per completar l'eix Vic-Olot. El conseller Rull afirma que la Generalitat assumirà el cost de més de 160 milions d'euros

Acn
1 min
El conseller de Territori, Josep Rull, mirant el mapa de la futura variant d'Olot i les Preses

OlotEl departament de Territori i Sostenibilitat vol tenir enllestides les futures variants de les Preses i Olot l'any 2022, unes obres molt reclamades pel territori per completar l'eix Vic-Olot. La que està més avançada és la d'Olot, que ja té el projecte constructiu fet. Es preveu que les obres comencin el primer trimestre del 2019, amb una durada de 36 mesos i un cost de 124 milions d'euros. Abans de licitar les obres, però, és indispensable tenir fets els estudis informatius de la variant de les Preses i de la futura connexió amb l'A-26, que és competència de l'Estat.

"Fins que no tinguem la certesa de la connexió amb aquestes altres dues peces no podrem licitar les obres de la variant d'Olot perquè hi hauria un risc molt alt de modificacions" que comportarien un sobrecost inassumible, ha assenyalat el conseller de Territori, Josep Rull. El cost estimat de la variant de les Preses és d'entre 30 i 50 milions d'euros, amb un termini d'obres de 20 mesos. En una visita a Olot, Rull ha confirmat que la Generalitat assumirà el cost de les dues vies sense recórrer a cap crèdit.

stats