Societat 22/12/2020

L'Estat autoritza 115 milions per al Barcelona Supercomputing Center fins al 2029

El ministeri de Ciència signarà un conveni amb la Generalitat i la UPC per finançar el centre

Ara
1 min
L'interior de les instal·lacions del supercomputador Mare Nostrum

BarcelonaEl consell de ministres ha aprovat aquest dimarts un acord pel qual autoritza un conveni entre el ministeri de Ciència i Innovació, la Generalitat i la UPC per finançar el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) entre el 2020 i el 2029. Durant aquest temps, el ministeri espanyol aportarà un 60% del finançament total, fins a 115,1 milions d'euros.

El conveni pretén donar continuïtat a la col·laboració entre administracions i la universitat per equipar i explotar el centre i garantir així el finançament necessari per al funcionament i les inversions que requereixen els compromisos internacionals.

Entre els objectius hi adquirir i posar en marxa el superordinador MareNostrum 5 i les infraestructures associades. El MareNostrum 5 tindria un rendiment d'uns 200 petaflops, que multiplicaria per 18 el del nucli de l'actual MareNostrum 4, el principal superordinador del centre actualment.

A més dels 115,1 milions, el conveni també preveu concedir un préstec al BSC-CNS per un import de 47,9 milions, que caldria retornar entre el 2023 i el 2029 amb càrrec a les aportacions de les administracions consorciades, els seus fons o fons comunitaris.

stats