Funcionaris
Societat 25/05/2011

El Govern manté finalment els complements al sou dels funcionaris però suspèn el pla de pensions

L'executiu manté els complements de sou però no el pla de pensions. Finalment el Govern ha retirat la idea de retallar el complement de productivitat, però redueix a la meitat el fons d'acció social i elimina per un any el pla de pensions. No s'ha pogut arribar a un acord amb la mesa general de negociació de l'empleat públic. Avui l'executiu comunica la decisió als sindicats

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat ha decidit, finalment, mantenir íntegrament el complement de productivitat dels sous dels treballadors públics, en contra del que havia proposat en un principi als sindicats. Mantindrà, però, la suspensió del pla de pensions de funcionaris i interins per aquests any i reduirà a la meitat el Fons d'Acció Social (FAS), del qual reben diverses ajudes, en lloc d'eliminar-lo, com havia proposat als sindicats a la reunió d'ahir.

En la segona reunió, ahir, amb els sindicats de la Funció Pública (CCOO, IAC, UGT i CEMSATSE), els representants de Governació i Economia van donar per tancades les negociacions amb aquestes tres resolucions, que s'aplicaran sense l'acord de les forces sindicals. No obstant, fonts de Governació remarquen que, tenint en compte que finalment es manté el complement de productivitat, "les nòmines dels empleats públics no es veuran afectades".

Així, la retallada en el capítol 1 dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, que el Govern ha anunciat que es presentaran al Parlament el proper dimarts 31 de maig, es farà a través d'aquestes dues vies: no hi haurà cap aportació al pla de pensions dels empleats públics i la dotació del FAS serà del 50% respecte de l'any passat.

stats