Educació
Societat 19/12/2023

El Govern impulsa un complement salarial per cobrir les vacants de professors de català

La mesura s'afegeix a la que es va impulsar el curs passat per impartir classes d'informàtica

2 min
Una alumna pren apunts a la classe de català d'una escola de Barcelona.

BarcelonaEl Govern pagarà un complement retributiu als professors que vulguin ensenyar català quan hi hagi una vacant per cobrir. La mesura s'aplicarà ja aquest curs i s'afegeix al complement que podien rebre, des del curs passat, els professors que ensenyen informàtica i que l'executiu també ha renovat. "Que ningú perdi una classe de català perquè no hi ha un docent per impartir-la", ha defensat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa.

Plaja ha justificat el complement salarial pel fet que el personal que imparteixi català o informàtica és "més difícil" de trobar. "Com que hi ha més demanda que oferta, no s'ha trobat una altra manera", ha afirmat, després de remarcar que les persones que hi optin ho faran de "forma voluntària". Els docents que vulguin cobrar aquest complement hauran d'augmentar la jornada laboral, que no podrà superar les 37,5 hores ni l'horari fix setmanal de permanència. Tindran 6 hores més de dedicació lectiva setmanal en contacte amb els alumnes i, a canvi, rebran un complement de 463,51 euros que s'afegirà al seu sou.

D'aquesta manera, es poden "cobrir les substitucions de les especialitats professionals amb més mancances de docents disponibles a la borsa de substituts", remarca l'executiu en una nota de premsa. El Govern inclou les assignatures de llengua i literatura catalanes. Segons dades del departament d'Educació, a les últimes oposicions, llengua catalana va ser l’especialitat on van quedar més vacants sense cobrir, un total de 105 places. Aquestes places que van quedar buides, però no van ser per falta de candidats, sinó perquè el 33% de docents que es van presentar a les proves d'aquesta especialitat no les va superar. Pel que fa a les substitucions sense cobertura, el sindicat Ustec-STEs diu que només aquest desembre hi ha hagut més de 40 nomenaments sense adjudicar.

Pel que fa a l'especialitat d'informàtica, el Govern recorda que ja havia impulsat mesures per atraure professorat com ara mantenir oberta de forma permanent la borsa de personal docent en aquest àmbit o també l'exempció temporal d'alguns dels requisits exigits per impartir l'especialitat.

stats