Societat 29/07/2020

El Govern inaugura a Tarragona el primer centre d'atenció integral a menors víctimes d'abusos sexuals

La unitat, que es podria crear també en altres punts del territori, busca evitar la revictimització

Ara
1 min
Espai de recepció amb sofà, peluixos i joguines a la nova unitat a Tarragona d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals

BarcelonaEl Govern ha inaugurat aquest dimecres el primer centre integrat d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals de Catalunya, ubicat al Complex Educatiu de Tarragona. La nova unitat, ja en marxa des de l'abril, està basada en el model Barnahus, on tots els departaments que intervenen en un cas d'abús sexual infantil es coordinen i treballen sota el mateix sostre per evitar que l'infant s'hagi d'anar desplaçant als diferents serveis involucrats i caigui en la revictimització. Si fins ara les víctimes rebien "l'acompanyament" de l'administració, ara es pretén "fer-los companyia", explicava l'abril de l'any passat a l'ARA la directora de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes.

Es tracta d'un model que està molt estès als països nòrdics però que és pioner al sud d'Europa. Des que es va posar en marxa, la unitat tarragonina ha atès 33 víctimes. Si els resultats de la prova pilot són satisfactoris, el Govern preveu obrir més centres en altres indrets del país. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, han visitat aquest dimecres el projecte que, de moment, s'ubica en un emplaçament provisional. La intenció és que s'instal·li definitivament en un espai de nova construcció en el mateix Complex Educatiu de Tarragona.

stats