Societat 28/07/2017

El Govern envia inspectors al Prat i exigeix a Aena explicacions sobre el col·lapse a l'aeroport

L'Agència Catalana de Consum investiga si s'estan vulnerant els drets dels passatgers per les cues que s'estan produint als controls de seguretat

Acn
2 min
La T1, saturada per les cues als controls de seguretat.

BarcelonaUn requeriment oficial d'informació per demanar explicacions a Aena i inspectors de l'Agència Catalana de Consum a l'aeroport. Són les dues mesures immediates preses ja pel departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat davant del col·lapse d'aquesta setmana al Prat a causa de la vaga de zel dels vigilants que gestionen els controls de seguretat, que han deixat de fer hores extres per posar en evidència la manca de personal que denuncien i per la qual han programat una vaga que comença el quatre d'agost si abans no hi ha acord.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha anunciat aquest divendres les mesures preses i ha ironitzat sobre la ineficàcia dels organismes estatals per resoldre conflictes com el de l'empresa Eulen –concessionària dels controls de seguretat al Prat– amb la seva plantilla. "Tants i tants guàrdies civils que sembla que s'han desplaçat a Catalunya per tantes raons, que es dediquin a ser útils per als ciutadans i a garantir que les incidències al Prat seran les mínimes", ha dit.

El conseller ha titllat de "gravíssima" la situació a l'aeroport i ha explicat que l'Agència Catalana de Consum ha presentat un requeriment informatiu a Aena per exigir explicacions sobre "quines mesures pensa prendre" i ha enviat inspectors a l'aeroport per analitzar possibles vulneracions dels drets dels passatgers. A més, ha recordat als ciutadans afectats que tenen dret a fer una "reclamació patrimonial" per les cues.

Avui el comitè de vaga dels treballadors d'Eulen no s'ha presentat a la negociació, que s'està fent amb la mediació de la Generalitat a la seu de la direcció general de Relacions Laborals del departament de Treball, perquè Aena es nega a participar en les converses. L'organisme estatal al·lega que es tracta d'un conflicte laboral d'una empresa privada i que mai ha intervingut en aquests casos. El comitè dels treballadors d'Eulen argumenta que la concessió d'Aena, feta en condicions insuficients és l'origen del conflicte.

stats