Societat 12/11/2019

El Govern aprova 2,2 milions per regenerar el bosc cremat a la Ribera d'Ebre

Els treballs consisteixen en restaurar la coberta vegetal, retirar arbrat i disminuir els riscos d'erosió

Ara
1 min
La zona arrasada pel foc / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 2,2 milions d'euros a l'empresa pública Forestal Catalana, que executa els treballs de restauració dels terrenys forestals afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre al juny. Les feines van començar al setembre i consisteixen en restaurar la coberta vegetal, retirar l'arbrat cremat i disminuir els riscos d'erosió i de sanitat vegetal.

Els més de 800 propietaris dels terrenys, que abasten més de 4.000 hectàrees, no han de fer cap aportació econòmica. També s'intervindrà en la millora de la xarxa viària per a la gestió, la prevenció i l'extinció d'incendis de la zona.

Els treballs van començar al setembre, en aquelles zones sobre les quals es tenia autorització, una superfície de 1.243 hectàrees. En relació a la neteja vora els vials, s'ha treballat en 61 quilòmetres i en queden 20 per fer. S'han prioritzat per evitar que caiguin arbres sobre els camins. S'ha treballat també en finques de 50 hectàrees i s'espera l'autorització en 78 hectàrees més.

stats