Societat 21/11/2012

El Govern lliura una medalla a títol pòstum a l'empresari

E.e.
2 min
L'empresari Jordi Comas va morir diumenge en l'assalt violent a casa seva, a Platja d'Aro.

PLATJA D'ARO.La Generalitat concedirà la Medalla al treball President Macià 2012, a títol pòstum, a Jordi Comas per la seva trajectòria en el sector hoteler i de la restauració. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va deixar clar ahir que ja estava previst concedir-li el guardó abans que l'empresari morís en l'assalt violent a casa seva. Comas, nascut a Juià però que va viure quasi tota la vida a Platja d'Aro, va ser un nen prodigi en el món turístic. Amb només 18 anys, va obrir el restaurant Aradi, un dels més emblemàtics de Platja d'Aro. De mica en mica va anar ampliant els seus negocis amb l'obertura d'un altre restaurant, La Riera, i els hotels Costa Brava, Aromar i S'Agaró, tots ubicats al mateix municipi. Actualment estava treballant en un nou projecte.

Comas havia ocupat diversos càrrecs d'entitats turístiques gironines, catalanes i estatals. A més de ser el president de la FOEG des del 2009, era membre de la junta directiva de la patronal espanyola CEOE i vicepresident de Foment del Treball, de la Federació d'Hostaleria de Girona, la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i del Consell Superior de Turisme de les Cambres de Catalunya. Era membre del Patronat de Turisme de Girona i formava part de l'associació internacional de professionals del turisme, l'Skal Club Internacional, de la qual va ser vicepresident internacional. "Era un home bo, un home de pau i el millor relacions públiques al servei de Girona, de la seva estimada Costa Brava i de Catalunya", va destacar ahir el secretari general de la FOEG, David Hugas. Li agradava participar del dia a dia de Platja d'Aro. Va ser regidor de l'Ajuntament i un dels impulsors del renaixement del carnaval d'aquest municipi.

El funeral, en què es preveu que assisteixin més de 1.500 persones -entre les quals, el conseller Andreu Mas-Colell- serà avui a les quatre de la tarda al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro.

stats