Societat 04/05/2016

El Govern oferirà 400 places noves de Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior, Jordi Jané, preveu recuperar el grau de major, el més alt de la policia catalana i vacant des del 2008

Ara
1 min
El comissari  En cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

BarcelonaEl conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat avui al Parlament que l'oferta de places per a nous mossos d'esquadra que prepara el Govern serà per incorporar-hi 400 nous policies. Ho ha dit arran d'una pregunta de Ciutadans, segons l'ACN. Segons fonts de la conselleria, la convocatòria es farà aquest any mateix.

En concret, es crearan "400 noves places noves per al cos de Mossos d’Esquadra, divuit mes d’inspectors, dotze d’intendents, vuit de comissaris i una de major", ha concretat. Jané també ha recordat que es prepara una oferta semblant per al cos de Bombers.

Del que ha dit Jané s'entén, a més, que els Mossos recuperaran el grau de major, superior al de comissari. Fins ara només hi havia hagut un major als Mossos d'Esquadra, Joan Unió, i el càrrec està vacant des del 2008. Qui serà el major encara s'ha de decidir, hi pot aspirar qualsevol dels comissaris, però el més probable és que sigui l'actual comissari en cap, Josep Lluís Trapero.

stats