Societat 06/09/2016

El Govern es personarà com a acusació contra l'homòfob que amenaçava amb una matança

La Generalitat ja ha obert 32 expedients per casos de discriminació al col·lectiu LGTBI

Ara
2 min
Homenatge a les víctimes d'Orlando, a la capital russa, on es pot llegir el missatge: "El risc de ser lliure".

BarcelonaEl Govern es personarà aquesta setmana com a acusació popular contra l'homòfob de Mataró arrestat per amenaçar de repetir la matança d'Orlando contra el col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha explicat a l'ACN que, com que hi ha amenaces de mort, el cas seguirà la via penal. A la massacre en una discoteca gai d'Orlando, un home va matar 49 persones i en va ferir 53 més.

"És imprescindible que hi siguem", ha declarat la consellera, que ha afegit que fins ara ja s’han obert 32 expedients per la via administrativa en casos de discriminació al col·lectiu LGTBI. La consellera ha dit que amb la llei 11/2014, que s’està desplegant, la Generalitat té competència per sancionar per via administrativa i que els 32 expedients oberts fins ara probablement acabaran en sancions directes.

L’Observatori Contra l’Homofòbia va enviar el 3 d’agost una notificació a la Direcció General d’Igualtat sobre noves amenaces contra el col·lectiu i la Generalitat ho va posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra. A partir d'aquí, es van obrir diligències sobre el cas, que porta la policia espanyola, i també es va informar el fiscal especial de delictes d’odi, que s'ha fet càrrec de la investigació, que instrueix el jutjat número 30 de Barcelona. Els investigadors intenten esbrinar si l’home, a qui responsabilitzen d’un delicte d’incitació a l’odi, és el responsable de tots els comentaris, que s’haurien publicat des de diferents comptes.

L’autor de les amenaces és un home de 36 anys de nacionalitat espanyola que, detingut per les amenaces que publicava en vídeos a YouTube, just després de quedar en llibertat va tornar a publicar un vídeo contra els homosexuals. Va quedar en llibertat dissabte a la nit després de ser detingut per amenaçar de repetir a Barcelona la massacre en una discoteca gai d’Orlando que va acabar amb 50 morts. A més, la policia espanyola li va confiscar una pistola de fogueig.

L'arrestat havia fet diverses gravacions en què animava a disparar contra persones homosexuals i les havia penjat a les xarxes socials. En només un mes va arribar a publicar 31 vídeos al seu canal de YouTube en què se'l pot veure dient que vol aprofitar el Circuit Festival de Barcelona que es fa el mes d'agost per provocar una massacre contra gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

stats