Societat 30/08/2016

El Govern presentarà un requeriment d'incompetència contra les revàlides de la Lomce

És el pas previ al plantejament d'un conflicte de competència davant del Tribunal Constitucional

Acn
1 min
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz

BarcelonaEl Govern ha acordat aquest dimarts presentar un requeriment d'incompetència davant del govern espanyol contra el reial decret que regula les revàlides de l'ESO i el batxillerat establertes a la Lomce. El Govern considera que la mesura estatal vulnera la competència de la Generalitat en matèria educativa i en llengua pròpia i, a més, segons apunta, suposa una vulneració del règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya establert per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Es tracta del pas previ per al plantejament d'un conflicte de competència davant del Tribunal Constitucional.

El Govern subratlla que aquest reial decret vulnera la competència en matèria educativa perquè regula la prova de forma massa detallada, ja que l'Estat "s'hauria de limitar a regular-ne les bases i no el desenvolupament". L'executiu considera que s'excedeix en la regulació bàsica estatal i es buida de contingut la competència de la Generalitat per regular les proves, i assumeix fins i tot funcions executives en el disseny i determinació del contingut cada any de les proves.

També afegeix que s'estableix un grau de detall incompatible amb el caràcter de norma bàsica: atribueix les competències al ministeri i converteix l'administració educativa de la Generalitat en mera executora de les proves.

stats