Societat 04/12/2014

El Gran Recapte recull més de 4,5 milions de quilos d'aliments

El Banc dels Aliments ha assolit l'objectiu previst de 4.000 tones. La fundació ha començat les tasques de classificació de tots els proveïments recaptats i fa una crida a sumar voluntaris que hi vulguin participar

Acn
1 min

BarcelonaEl Banc dels Aliments ha tancat aquest dijous el recompte final del Gran Recapte amb 4.686.000 quilos d'aliments recollits el cap de setmana passat. D'aquesta manera, el Banc dels Aliments ha assolit l'objectiu inicialment previst de 4 milions de quilos. La fundació ha volgut destacar la solidaritat i el compromís dels ciutadans i a la participació de 22.000 voluntaris a la campanya de recollida d'aliments, distribuïts en 2.069 punts de recollida de 371 municipis. Per demarcacions, a Barcelona s'han recollit 3,081 milions de quilos d'aliments, a Girona 500.000, a Tarragona 450.000 i a Lleida 350.000. Les cadenes de supermercats han fet una donació addicional de 300.000 quilos.

La Fundació Banc dels Aliments ha indicat que des de dissabte passat s'estan duent a terme les tasques de classificació de tots els aliments recaptats per part dels voluntaris. Per raons logístiques, la classificació dels aliments provinents del Barcelonès es realitzen a la ZAL-PRAT en comptes de la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió de naus amb una superfície de 6.000 metres quadrats.

El Banc dels Aliments ha fet una crida a sumar voluntaris que vulguin participar a aquesta classificació dels aliments, que es poden registrar a través del web del Gran Recapte i per facilitar-los el transport s'ha establert un servei d'autocars que fa el trajecte des de la seu del Banc dels Aliments, del carrer Motors, 122, a la nau de la ZAL-PRAT.

Alguns dels aliments recaptats i classificats ja s'han començat a repartir a les entitats col·laboradores del Banc dels Aliments des del passat dilluns 1 de desembre i arribaran a més de 252.000 persones de tot Catalunya.

stats