Publicitat
Publicitat

URBANISME

El barraquisme al solar dels 4 morts s'ha enquistat perquè el promotor no demana la llicència d'obres

Quatre anys sense gratacels a Can Ricart

El solar on van morir quatre ciutadans d'origen romanès el cap de setmana espera quatre gratacels des del 2008. El pla està aprovat, el projecte arquitectònic està fet, però el promotor no comença l'obra

Els arquitectes Luis Alonso i Sergi Balaguer van començar a dissenyar el 2003 dos dels edificis del projecte de quatre gratacels d'oficines i habitatges en els terrenys reparcel·lats que van quedar en mans de Frederic Ricart. El 2005 van començar els desallotjaments i els enderrocs. El 2006 el conflicte va traspassar les fronteres del barri per la desocupació de La Makabra i es va aprovar el pla especial municipal.

I llavors, quan es prometia una obra feta en un termini de 20 a 24 mesos que s'avançaria a la crisi, va arribar el silenci. "Era un projecte espectacular, però vista la lentitud de la tramitació, des del 2008 el projecte està absolutament aturat", apunta Alonso, que es refereix al fet que el propietari dels terrenys no ha presentat el projecte com a pas previ per obtenir la llicència d'obres.

Pots llegir l' article complet a l'ARA PREMIUM.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de