GROSSA DE CAP D'ANY
Societat 31/12/2015

L'11.168, premi de la Grossa de Cap d'Any, porta la sort a la Roca del Vallès

El primer premi està dotat amb 100.000 euros per bitllet i s'ha venut a l'estanc La Roca i per internet. El segon premi ha estat el 69.631, que s'ha venut a Torredembarra, Barcelona i Lloret de Mar, entre altres poblacions

Lara Bonilla
4 min
La propietària de l'estanc on s'ha venut la Grossa i alguns afortunats/CRISTINA CALDERER

De les tres edicions de la Grossa, la d’enguany ha estat la més repartida per tot el territori i tot i així, cap dels premis ha caigut a la Catalunya interior. Els cinc premis s'han concentrat en el litoral català, a Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana, i al Vallès Oriental i Osona.

El primer premi de la Grossa de Cap d'Any 2015 ha estat per al número 11.168 i ha portat la sort al municipi de la Roca del Vallès (Vallès Oriental). El premi està dotat amb 100.000 euros per bitllet i s'ha venut a l'estanc La Roca i també per internet a la web de la Grossa.cat. El número l'ha apadrinat la capgrossa de la Grossa i un ciutadà anònim, el barceloní Salvador Capella, escollit en un sorteig entre els compradors de la pàgina web de la Grossa.

Primer premi de la Grossa de Cap d'Any/FRANCESC MELCION

La propietària de l'estanc de la Roca del Vallès on s'ha venut el primer premi ha sortit a celebrar amb cava amb altres afortunats la seva sort. Es dóna el cas que el número premiat coincideix amb la seva data de naixement.

Dos dels premiats a La Roca / CRISTINA CALDERER

La Grossa de Cap d'Any ha començat amb puntualitat a les 13.20 hores i els cinc premis s'han donat a conèixer de més petit a més gran i han estat tots apadrinats per personatges populars.

Comprova aquí si t'ha tocaEl segon premi, que ha apadrinat l'esportista Isidre Esteve, ha estat el 69.631 i està dotat amb 32.500 euros, i ha anat a parar a Lloret de Mar, Sant Miquel de Balanyà, Barcelona i Torredembarra. Ha estat el més repartit. S'ha venut a la tintoreria Figueras de Torredembarra, a la papereria Pergamí de Sant Miquel de Balanyà, al Caprabo 469 de Lloret de Mar i a un Opencor de Barcelona.

El Caprabo de Lloret de Mar ha venut uns 20 bitllets tot i que gran part de la plantilla no havia adquirit el número premiat. Qui sí n’havia comprat era una clienta habitual, la Concepció Rovira, que s'ha apropat a l’establiment per agrair a les dependentes “la bona sort” que li havien portat. A Sant Miquel de Balanyà, el segon premi es va vendre a la Llibreria Pergamí per a sorpresa de la seva propietària, Dolors Ferrer, que com que va esgotar els bitllets del número 39.631 (que només varia la primera xifra) que ven habitualment, li van enviar el número que finalment ha resultat agraciat amb el segon premi. En total, Ferrer va repartir 640.000 euros a través de 20 bitllets.

A Barcelona es va vendre una sèrie íntegra del segon premi en un supermercat de la cadena OpenCor, al passeig de Sant Joan on la notícia s'ha rebut entre crits d’alegria i litres de cava. Fins al local s'ha apropat l’Emilia Rodríguez, una de les afortunades, que ha expliat que destinarà el 32.500 euros del premi a rebaixar la hipoteca i a visitar més sovint la família de Galícia. Era el primer cop que participava a la Grossa ja que assegura que mai li havia donat importància a la loteria.

El tercer premi ha estat el 56.024 i l'ha apadrinat la popular actriu Lloll Bertran. El tercer premi, que està dotat amb 15.000 euros per bitllet, s'ha venut a la llibreria Kelcom de Sentmenat i a l'estanc 319 de la ciutat de Barcelona.

El quart premi l'ha apadrinat la cantant Nina i l'afortunat ha estat el 35.543, i està dotat amb 5.000 euros per bitllet. La sort ha anat a parar a Vilanova i la Geltrú i Barcelona. S'ha venut a l'estanc Plaça del Pou de Vilanova, a l'estanc Joaquim Gallart de Barcelona i al quiosc Miguel, també a Barcelona.

El cinquè premi, que ha estat apadrinat pel futbolista Éric Abidal i que ha estat el primer número a donar-se a conèixer, ha estat el 55.311, i ha portat la sort a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Santa Susanna. El cinquè premi està dotat amb 2.500 euros per bitllet. S'ha venut a l'expenedoria número 3 de Santa Coloma de Gramanet, a l'estanc 191 de Barcelona i al Carrefour de Santa Susanna.

Els presentadors i els padrins de la Grossa de Cap d'Any/FRANCESC MELCION

1,2 milions de bitllets tenen premi

La Grossa de Cap d'Any 2015, presentada per Helena Garcia Melero i Pere Mas, ha donat cinc premis. Per evitar que el premi quedés desert, com l'any passat, s'han reduït els números i s'ha canviat el mecanisme de distribució.

La Grossa de Cap d'Any té cinc premis, i tenen el mateix retorn que la loteria espanyola. El primer està dotat amb 100.000 euros per 5 euros jugats, el segon amb 32.500, el tercer amb 15.000, el quart amb 5.000 i el cinquè amb 2.500.

Igual que l’any passat, també tenen premi les terminacions coincidents amb els cinc números guanyadors (les darreres 2, 3 o 4 xifres coincidents), així com els números anterior i posterior de cadascun dels cinc números guanyadors, i tindran reintegrament tots els bitllets amb la darrera xifra dels 5 números premiats de la Grossa. En total 1,2 milions de bitllets tenen premi.

Els premis es podran cobrar durant els 90 dies posteriors a la data del sorteig, és a dir, fins al 31 de març de 2016. Es podran cobrar a qualsevol oficina de Catalunya Caixa i La Caixa, o bé a la seu de Loteria de Catalunya, a Gran Via 639 de Barcelona. Aquest any, com a novetat, també a 41 establiments de la cadena Bon Preu.

I si no t'ha tocat, hi ha premi de consolació: tots els bitllets que no hagin estat afortunats es podran canviar per un descompte de fins a 10 euros per al parc d’atraccions Port Aventura.

stats