SOCIETAT
Societat 27/02/2013

La Guàrdia Civil deté l'expresident de l'ICS, Josep Prat, i l'exdirector del CatSalut, Carles Manté

La Guàrdia Civil registra els domicilis de Josep Prat i Carles Manté. La CUP demana al Govern que exerceixi l'acusació popular

Ara/efe
2 min
El conseller Boi Ruiz amb Josep Prat

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut aquesta tarda Josep Prat, expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), i Carles Manté, exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), segons ha pogut confirmar l'ARA.

La CUP de Reus, que va denunciar a la Fiscalia la gestió de Prat a Innova al juny passat, ha demanat avui a CiU i PP que exerceixin l'acusació popular. "Ara més que mai, fa falta un posicionament clar de l'Ajuntament", ha instat el regidor David Vidal. Ha demanat, també que l'alcalde Carles Pellicer (CiU) "deixi d'amagar el cap sota l'ala" i que comenci a afrontar "la responsabilitat institucional de formar part de l'acusació popular, davant de possibles casos de corrupció que hagin afectat les arques municipals".

Aquest matí la policia ha escorcollat el domicili de Prat a Terrassa per presumptes irregularitats econòmiques en la gestió d'Innova, hòlding del qual Prat era director. En el marc de l'operació, anomenada Cirurgia, la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha realitzat també un altre escorcoll a Mataró, a la seu de la mercantil CCM Estratègies i Salut, una consultora creada per Manté.

Josep Prat, expresident del hòlding Innova de Reus, suposadament va fer uns pagaments no justificats de més d’un milió d’euros a l’expresident del CatSalut Carles Manté i a l’arquitecte de l’Hospital Sant Joan de Reus Jorge Batesteza. Fins al gener de l’any passat, Josep Prat va combinar el seu càrrec a Innova amb el de president de l’ICS. Prat havia estat nomenat per Boi Ruiz.

S'investiguen presumptes irregularitats econòmiques detectades a Innova per factures cobrades sense justificació. El cas va sortir a la llum pública el passat 19 de juny a través de l'informe econòmic fet pel secretari general i l'interventor de l'Ajuntament.

stats