SOCIETAT
Societat 03/10/2012

La Guàrdia Civil diu que les clíniques de Morín van manipular ecografies i històries clíniques per reduir les setmanes de gestació

Moltes de les dones es van entrevistar amb infermeres pensant que eren psiquiatres

Acn
1 min

BarcelonaEl capità de la Guàrdia Civil que va dirigir la investigació pels suposats avortaments il·legals practicats a les clíniques del doctor Carlos Morín ha assegurat aquest dimecres que van detectar ecografies i historials clínics manipulats per reduir les setmanes de gestació reals i poder fer les interrupcions de l'embaràs dins la legalitat. Així, segons el capità, en moltes converses telefòniques intervingudes als acusats es parlava de dones de 26 a 29 setmanes de gestació, però posteriorment, als historials clínics, apareixien com embarassos de 22 setmanes.

Com a exemple, ha explicat que una dona va anar a avortar a l'hospital de la Vall d'Hebron, però li van denegar la intervenció perquè estava de 24 setmanes. No obstant això, el mateix dia va anar a la clínica Ginemedex i li van dir que estava de 22 setmanes. En l'ecografia apareixien mesures diferents.

Segons el capità i un altre guàrdia civil, només el 10 o el 15% de les dones van visitar-se amb un psiquiatre per determinar si hi havia risc psíquic per a la mare en cas de tirar endavant l'embaràs, un dels supòsits legals per avortar. Ara bé, de vegades qui les visitava no era ni psiquiatre, sinó infermeres de les clíniques, cosa que les dones no sabien.

Les defenses han basat els seus interrogatoris en defectes formals en la investigació, els interrogatoris o l'escorcoll de les clíniques, cosa que el president del tribunal ha intentat parar, recordant, a més, que moltes d'aquestes qüestions ja es van tractar i resoldre a l'inici del judici oral.

stats