Societat 27/02/2018

La Guàrdia Civil deté el suposat autor dels atacs informàtics a les webs del 21-D

A l'arrestat el van començar a investigar perquè va penjar a Twitter els presumptes atacs

Efe
1 min
La policia australiana va gestionar en secret un gran fòrum pedòfil d’internet

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut una persona per la seva vinculació amb els atacs als sistemes d'informàtics i les pàgines web de les eleccions autonòmiques de Catalunya del 21 de desembre. A l'arrestat el van començar a investigar arran de la publicació en el seu compte de Twitter de diversos atacs informàtics contra pàgines web d'organismes públics i empreses espanyoles el 21-D.

Els agents expliquen que el detingut aconseguia accedir de manera il·legal a l'estructura interna dels portals web i acabava gestionant-los com si fos l'administrador aprofitant-se de les vulnerabilitats del sistema. Després, modificava la part pública de la pàgina web, i hi incloïa la seva firma (@AnonXeljomudoX) i imatges amb logotips i lemes relacionats amb el moviment Anonymous.

A més de signar els atacs, eliminava comptes legítims amb perfil d'administrador i accedia a les dades personals contingudes en les bases de dades de les pàgines atacades. Entre les dades personals publicades es trobaven filiacions, comptes de correu electrònic i fins i tot contrasenyes d'accés pertanyents a treballadors dels diferents organismes i empreses atacats. La Guàrdia Civil el responsabilitza de diversos delictes de danys informàtics i descobriment i revelació de secrets.

Les reivindicacions de l'atac incloïen entre d'altres les etiquetes #OpCatalunya, #FreeCatalonia i #Op21Dec, utilitzades pel detingut per donar suport a l'organització del referèndum de l'1-O. El detingut bloquejava els sistemes informàtics dedicats a l'organització de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre.

stats