Societat 15/09/2014

Hereu promet "ajudar" Collboni a liderar el futur de Barcelona

L'exalcalde presidirà el consell assessor del candidat socialista

Efe
2 min

BarcelonaL'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu s'ha compromès a "ajudar" el candidat socialista, Jaume Collboni, a assolir la seva aspiració de liderar el futur de Barcelona perquè pensa que "serà el millor alcalde per a la ciutat". Hereu ha acceptat la proposta de Collboni de presidir el consell assessor Barcelona 2015, un òrgan "obert" constituït inicialment per mig centenar de professionals de prestigi de moviments socials, culturals i polítics. El secretari general del consell és l'enginyer industrial Joan Torres; i entre els seus membres figuren l'exdiputada Anna Balletbó, els economistes Gonzalo Bernardos i Martí Carnicer, l'expresidenta de Càritas Núria Gispert o l'exconsellera de Cultura Caterina Mieras. Hereu ha puntualitzat que el consell "uneix gent que té ganes d'explicar" i que pretén "ajudar a fer el projecte" de Collboni.

L'acte ha reunit a mig centenar de persones vinculades en el passat amb els governs socialistes de Barcelona, que l'exalcalde ha assenyalat que "encarnen el barcelonisme militant". Jaume Collboni ha assenyalat que el d'avui era "un acte d'afirmació d'un projecte que ha transformat la ciutat" durant 30 anys, que "ha deixat molt bon gust de boca" i que ell vol "rellançar". A més, ha puntualitzat que no es tracta de "nostàlgia" i ha reconegut que en els 30 anys de governs socialistes "no tot es va fer bé".

Collboni ha demanat al consell que defineixi els reptes que té Barcelona i que expliqui com adaptar els valors del barcelonisme militant al nou context. També els ha demanat que ajudin a posar al dia "les capitalitats de Barcelona –cultural, esportiva, educativa", que, segons la seva opinió, "són més importants que ser capital d'Estat, que no garanteix res".

El Consell Assessor celebrarà sessions sectorials i dues plenàries a la Casa de la Convalescència de l'Hospital de Sant Pau.

stats